Novinky v programu SlimOffice 5.1 (build 12107 - 12126)

30.7.2019: Aktualizace SlimOffice 5.1 (12126)

Aktualizace je určena zejména pro uživatele oblasti Mzdy a obsahuje opravu v generování plateb a zaúčtování mezd. Se změnou sazby sociálního pojištění od 1.7.2019 z 25% na 24,8% se v některých případech při přípravě plateb negenerovala správná částka. Současně se objevily i problémy se zaúčtováním, kdy se účetní doklad nepodařilo vytvořit. Aktualizaci je tedy nutné nainstalovat ideálně před samotným zpracováním mezd za období 2019/07. V případě, že již máte výpočty za 2019/07 provedeny, postačí pouze provést novou přípravu plateb (Mzdy - Výpočty - Platby - Příprava plateb).

Všechny novinky a změny v aktualizaci:

Účetnictví

  • Tiskové sestavy - Účetní kontrola - nová tisková sestava UcKontrola/003 - Kontrola nevyplněných kont. Sestava vypíše řádky z účetního deníku, kde nejsou vyplněná konta (např. v důsledku importu dat).

Objednávky

  • Prohlížení, opravy a tisk - do browseru doplněn nový sloupec Odesláno (O) - informace o tom, zda byla Objednávka odeslána e-mailingem.

 Katalogy a CRM

  • GDPR - Evidence zpracování osobních údajů - do browseru doplněny nové sloupce z detailu kontaktu: Telefon, Mobil, E-mail.

 Mzdy

  • Výpočty - Platby - oprava generování platby na sociální pojištění.
  • Výpočty - Zaúčtování - oprava generování účetního dokladu.
  • Katalogy - Zdravotní pojišťovny - detail rozšířen o novou položku Organizační složka, která je implicitně nastavena na hodnotu 00. Současně je napojena do exportu v sestavě MzPOPP001 - Přehled o platbě pojistného.