Novinky v programu SlimOffice 6.1 (build 13651 - 13778)

2.10.2023: Aktualizace SlimOffice 6.1 (13651 - 13778)

Upozornění: Aktualizaci SlimOffice 6.1 (13778) je možné spustit na verzi SlimOffice 6.1 (13650) a vyšší.

Prodej

  • Faktury vydané - Prohlížení, opravy a tisk - do tiskových sestav doplněn tisk QR kódu pro platbu v sestavách: FaktVy/001 Faktura vydaná - standardní tvar, FaktVy002 Faktura vydaná - standardní tvar - s logem, FaktVy003 Faktura vydaná - Standardní tvar s IBAN a SWIFT, FaktVy005 Faktura vydaná - bez vytiskl, FaktVy007 Faktura vydaná - z rozpisu DPH, FaktVy008 Faktura vydaná - dobírková pro občany, FaktVy010 Faktura vydaná - tabulka DPH v cizí i běžné měně, FaktVy011 Faktura vydaná - standardní tvar - anglicky, FaktVy012 Faktura vydaná - režim přenesení daňové povinnosti s logem a razítkem, FaktVy013 Faktura vydaná - včetně údajů o hotovostní platbě, FaktVy014 Faktura vydaná - z rozpisu DPH s logem a razítkem, FaktVy015 Faktura vydaná - standardní tvar - anglicky, FaktVy020 Faktura vydaná - tabulka DPH v cizí i běžné měně - německy, FaktVy021 Faktura vydaná - standardní tvar - německy, FaktVy024 Faktura vydaná pro režim přenesení daňové povinnosti - německy.
  • Zálohové listy vydané - Prohlížení, opravy a tisk - do tiskových sestav doplněn tisk QR kódu pro platbu v sestavách: ZalVy/001 Zálohový list vydaný - proformafaktura logo a razítko, ZalVy/002 Zálohový list vydaný - daňový doklad logo a razítko, ZalVy/003 Zálohový list vydaný - proformafaktura - logo razítko, ZalVy/004 Zálohový list vydaný - daňový doklad - logo razítko, ZalVy/005 Zálohový list vydaný - proformafaktura IBAN, SWIFT, ZalVy/006 Zálohový list vydaný - daňový doklad IBAN, SWIFT, ZalVy/007 Zálohový list vydaný - proformafaktura - přenesení daňové povinnosti, ZalVy/008 Zálohový list vydaný - daňový doklad - přenesení daňové povinnosti, ZalVy/009 Zálohový list vydaný - proformafaktura - bez vytiskl, ZalVy/010 Zálohový list vydaný - daňový doklad - bez vytiskl, ZalVy/011 Zálohový list vydaný - proformafaktura z rozpisu DPH, ZalVy/012 Zálohový list vydaný - daňový doklad z rozpisu DPH, ZalVy/201 Zálohový list vydaný - proformafaktura - anglicky, ZalVy/202 Zálohový list vydaný - daňový doklad - anglicky.
  • SPC=Platební terminály SONET (SPC=SONET): certifikované řešení pro platební terminály těchto bankovních institucí: UniCredit CZ, Komerční banka, Raiffeisenbank. V maloobchodním prodeji (v Prodejkách), ale i ve Fakturách vydaných, Zálohových listech vydaných a Ostatních pohledávkách se platby kartou provádějí s plně integrovaným platebním terminálem od společnosti SONET.
  • SPC=Přepravní společnosti: rozšíření přepravních služeb DPD a České pošty o možnost zasílání z více různých poboček (více různých odesílacích adres v rámci jednoho klienta - účtu). Katalog středisek rozšířen o položky DPD - ID svozové adresy a Česká pošta - Číslo podacího místa. Pokud je u souvisejícího dokladu - u jeho střediska - zadáno ID svozové adresy (pro DPP) / Číslo podacího místa (pro Českou poštu), tak se jako příslušný parametr pro webové API vezme toto číslo a nikoliv parametr klienta (či natvrdo 1 u České pošty) jako doposud. Pokud není zadáno středisko nebo středisko nemá vyplněno příslušné ID svozové adresy (pro DPP) / Číslo podacího místa (pro Českou poštu), tak se vezme parametr klienta - nově i pro Českou poštu, kde sice defaultně bude 1, ale je možné tento parametr klienta i nově editovat a vyplnit např. jiné číslo podacího místa.

Pokladna

  • Pokladní doklady - Přílohy - rozšíření o rozsáhlou funkčnost náhledu jednotlivých typů příloh a o možnost otevření těchto příloh. V závislosti na typu přílohy se objevuje příslušný náhled. Všechny typy příloh mají náhled a možnost je dále rozkliknout - a to buď pomocí tlačítka (pro soubory a odkaz na soubor) nebo pro klik na náhled - grafika, webová adresa. Funkčnost doplněna i do procházení dokladů pomocí náhledu a směrových šipek. Dále doplněn k typu Grafika nový podtyp = Podpis.

Sklady

  • Zboží - Katalog zboží a služeb - nová funkčnost na kartě zboží: "Uložit a náhled". Na kartu zboží doplněno nové tlačítko "Uložit a náhled", které (zejm. při procházení karet zboží) umožní uložení detailu karty zboží a nové zobrazení v režimu náhledu. Tlačítko "Uložit a náhled" je aktivní pouze při editaci karty zboží včetně přepnutí do editace z režimu náhledu. Při zobrazení karty zboží v režimu náhledu po uložení se pamatuje záložka, která byla aktivní a na tuto se přepne.
  • SPC=Eshop: Kategorie zboží - doplnění podmínky OR nebo AND pro jednotlivé parametry. Současně doplněn nový parametr Dodavatel. Na detailu kategorie v parametrech a obdobně i u filtru karty zboží je nový sloupec Podmínka a výběr buď OR nebo AND.

Zakázky

  • Výroba a servis - Výrobní a servisní zakázky - do browseru doplněn sloupec Název firmy.

Majetek

  • Karta majetku - u Pořízení, Vyřazení, Rozpisu pořizovací ceny a Změn ceny (Přecenění a Technické zhodnocení) rozšířeno o typ dokladu Pohyb zboží (POHZ) s možností výběru řady a čísla pohybu zboží.  Doplněno filtrování nového typu dokladu do filtru pro karty majetku.
  • Karta majetku - propojení karet zboží s kartami majetku: na kartu majetku přidána nová položka Karta zboží včetně zobrazovaného názvu zboží. Doplněno do browseru majetku jako zobrazovaný sloupec a přidáno do třídění v browseru.

Mzdy

  • Výpočty - Docházka - Hromadné vložení - upraveno zadávání rozmezí času od-do (odděleny hodiny a minuty).

Katalogy a CRM

  • Katalog firem - napojení na nové rozhraní registru ARES. Dle informací MFČR mělo k 30.9.2023 dojít k odpojení současného informačního systému ARES, který má být nahrazen novým, modernizovaným systémem. Tato lhůta je prodloužena do 31.10.2023 a v průběhu měsíce října 2023 bude souběžný provoz obou rozhraní (https://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_info.html.cz).
  • Katalog akcí - doplnění sloupce Název firmy do browseru.

 Parametry a servis

  • Parametry klienta - Sklady - nový parametr "Po uložení nové karty zboží automaticky zavést na sklady". Zde je možné multiselectem nastavit konkrétní sklady. Ppokud bude nastaven alespoň jeden sklad, po jakémkoliv vložení nové karty zboží se tato automaticky zavede na sklad.
  • Parametry klienta - Zakázky - nový parametr "Při plnění a kopii zakázky zachovat údaje o přepravě" (SPC=Eshop, SPC=Přepravní společnosti). Ve funkcích plnění zakázky zakázkou nebo kopie zakázky se při nastaveném parametru přebírají údaje o přepravě z předchozí zakázky.
  • Parametry klienta - Mobilní skladník - doplněn nový parametr Načítat karty zboží bez EAN.

Obecné

  • Úprava filtrování datumu pořízení (Pořídil) a datumu opravy (Opravil) ve filtech. Protože datum pořízení a datum opravy je včetně času, nebylo možné vyfiltrovat datum tak, že se uvedl poslední den, protože ten byl bez času a tak se čas dosadil jako 00:00:00. Řešením dosud bylo dát jako "datum do" následující den. Nově je vytvořeno univerzální řešení pro všechny filtry, kde se filtruje datum pořízení a datum opravy. Nově se nemusí zadávat následující den, ale filtrování funguje i na poslední den, kde se jako mezní čas zadá 23:59:59.997.
  • SPC=E-mailing: přepracování systému odesílání hromadných e-mailů. Implementován nový systém odesílání, kdy se odesílá jedním připojením k SMTP serveru a případné chyby se reportují až na konci odesílání.