Novinky v programu SlimOffice 6.1 (build 13925 - 13990)

29.1.2024: Aktualizace SlimOffice 6.1 (13925 - 13990)

Upozornění: Aktualizaci SlimOffice 6.1 (13990) je možné spustit na verzi SlimOffice 6.1 (13650) a vyšší.

Prodej

  • Faktury vydané - obecné tiskové sestavy FaktVy - pro tisk faktur vydaných s datumem zdanitelného plnění po 1.1.2024 se zobrazuje již jedna snížená sazba DPH 12%. Pro případy, kdy bude po 1.1.2024 potřeba vytisknout doklad s 10% DPH, je možné použít tiskovou sestavu FaktVy/016 - Faktura vydaná pro 3 sazby DPH.
  • Katalogy - Plnění DPH uskutečněná - v browseru aktualizováno zobrazení snížené sazby z parametrů sazeb DPH (z 15% na 12%).

Nákup

  • Katalogy - Plnění DPH přijatá - v browseru aktualizováno zobrazení snížené sazby z parametrů sazeb DPH (z 15% na 12%).
  • Zápočty - funkce párování a přenos do úhrad jsou nyní sloučeny do jednoho kroku. Po napárování řádku zápočtu okamžitě dochází k přenosu do úhrad. Toto chování je způsobeno automaticky nastaveným parametrem uživatele - Nákup - Zápočty - Sloučení funkcí párování a přenosu do úhrad do jednoho kroku. Parametr je možné odškrtnout a program bude mít nadále funkce párování a přenos do úhrad oddělené, tak jako dosud.

Banka

  • Bankovní výpisy - funkce párování a přenos do úhrad jsou nyní sloučeny do jednoho kroku. Po napárování řádku bankovního výpisu okamžitě dochází k přenosu do úhrad. Toto chování je způsobeno automaticky nastaveným parametrem uživatele - Banka - Sloučení funkcí párování a přenosu do úhrad do jednoho kroku. Parametr je možné odškrtnout a program bude mít nadále funkce párování a přenos do úhrad oddělené, tak jako dosud.

Pokladna

  • Pokladní doklady - funkce párování a přenos do úhrad jsou nyní sloučeny do jednoho kroku. Po napárování řádku pokladního dokladu okamžitě dochází k přenosu do úhrad. Toto chování je způsobeno automaticky nastaveným parametrem uživatele - Pokladna - Sloučení funkcí párování a přenosu do úhrad do jednoho kroku. Parametr je možné odškrtnout a program bude mít nadále funkce párování a přenos do úhrad oddělené, tak jako dosud.

Daně

  • DPH - Daňové přiznání - nová tisková sestava DPH_VZOR/024 - Přiznání k DPH, vzor č. 24, DPH_VZOR/025 - Přiznání k DPH, vzor č. 24 - barevně.
  • DPH - Kontrolní hlášení - nová tisková sestava DPHKontr/004 Kontrolní hlášení - oficiální vzor tiskopisu - od ledna 2024 (vzor č. 2).

Mzdy

  • Aktualizace parametrů výpočtu pro období od 1.1.2024 do 31.12.2024: Základní nezabavitelná částka na osobu povinného = 12.705,00 Kč, Základní částka na vyživovanou osobu = 3.176,00 Kč, Bez omezení srážet nad = 28.585,50 Kč. Doplněn nový parametr Délka týdenní pracovní doby pro DPP a DPČ pro účely dovolené = 20 hod/týdně.
  • Zaměstnanci - Katalog zaměstnanců - napojení výpočtu dovolené u DPP a DPČ od 1.1.2024. Aktualizací programu dojde na záložce Dovolená k výpočtu výměry dovolené u všech zaměstnanců s druhy pracovních poměru DPP a DPČ. Výměra se vypočítá jako násobek výměry dovolené v týdnech (položka na Kartě zaměstnance - Dovolená) krát 20 hod (hodnota z Parametrů výpočtu - Délka týdenní pracovní doby pro DPP a DPČ). Výpočet položky Nárok na dovolenou se u DPP a DPČ počítá odlišně od pracovních poměrů. Na záložce dovolená je pro DPP a DPČ doplněno nastavení pro výpočet dovolené podle: skutečných hodin z výpočtů nebo podle ručně vyplněného počtu hodin za rok (např. jako předpoklad). Aktualizací programu se nastaví položka Odpracované hodiny = skutečné z výpočtů. Program výpočet nároku dovolené počítá postupně, tak jak zaměstnanec pracuje podle jeho dosud opracovaných hodin.
  • Zaměstnanci - Katalog zaměstnanců - nová funkce pro výpočet Předpokládaného odchodu do důchodu. Doplnění nových položek a implementace výpočtu datumu předpokládaného odchodu do důchodu. Na základě datumu narození zaměstnance, pohlaví a počtu vychovaných dětí se pomocí stisknutí tlačítka Vypočítat tento předpokládaný datum vypočítá. Graficky přeuspořádané položky na záložce Sociální pojištění a vytvoření nové záložky Důchodové pojištění. Datum předpokládaného odchodu do důchodu doplnění i do browseru karet zaměstnanců.
  • Zaměstnanci - Katalog zaměstnanců - tisková sestava MzKz/002 - Oznámení o nástupu do zaměstnání (skončení zaměstnání) - předfiltr před sestavou rozšířen na všechny položky. Údaje z předfiltru se dotahují jak do tiskové sestavy, tak i do exportovaného souboru XML.
  • Zaměstnanci - Katalog zaměstnanců - tisková sestava MzKz24/013 Prohlášení k dani - pro sestavu doplněn předfiltr pro možnost vyplnění položek formuláře.
  • Zaměstnanci - Katalog zaměstnanců - Dávky NP - do předfiltru tiskové sestavy MzNemoc24/001 Příloha k žádosti doplněna možnost pro podání Opravného podání.
  • Tiskové sestavy - Seznam zaměstnanců - doplněna nová sestava MzPD/001 - Předpokládané odchody do důchodu. Po potvrzení filtru se vytisknou zaměstnanci, kteří mají předpokládaný datum odchodu do důchodu v zadaném mzdovém období.
  • SPC=Veřejné služby a správa: Nové platové tabulky od 1.1.2024.

 Katalogy a CRM

  • Karta firmy - Spolehlivost plátce - rozšířena funkčnost u dotahování čísel účtů o položku IBAN a SWIFT.

Parametry a servis

  • Parametry - Nastavení uživatele - pro oblasti Banka, Pokladna, Zápočty automaticky nastaven nový parametr "Sloučení funkcí párování a přenosu do úhrad do jednoho kroku".